Endy?

0bc655b52c7a88cd589df38ee7b38074

“10 wetenschappelijke bewezen gelukstips”, “Gelukstips werken écht”, “Geluk zit in de kleine dingen”: drie titels die ik deze week zag passeren op face (-the -fact -) book.

Het lijkt erop alsof we er langs alle kanten keihard van overtuigd moeten worden dat er nog geluk te vinden is in dit grijze, banale leven. Het lezen van dit artikel zal de nijpende vermoedens van vele jonge mensen bevestigen: je hebt twee diploma’s (of meer) op zak en staat toch de rekken in den Aldi te vullen, daarom word je iedere dag afgesnauwd door overjaarse YUP’s met teveel geld en dito vooroordelen, je strompelt om zeven uur met je boodschappen uitgeput naar een veel te dure crèche om je kind op te halen dat je vervolgens met de tram naar huis brengt, omdat je niet genoeg verdient om een auto te kunnen onderhouden of zelfs nog maar een rijbewijs te behalen. Je beseft na die harde werkdag (die nog lang niet afgelopen is) dat je op je dertigste moet thuiskomen in een huis dat niet groter is dan je eerste studentenkot. Maar wel met een héle grote brievenbus om alle rekeningen te incasseren. Je probeert je op je vrije dagen intellectueel nog een beetje te verrijken met een artistieke hobby om toch iéts interessants te kunnen vertellen op café. Bijna vakantie! Maar dat reisje naar Saint-Tropez heeft ondertussen plaatsgemaakt voor een daguitstap naar café Saint-Tropez. En de kostbare tijd die je eigenlijk zou moeten gebruiken om je met vrienden lazarus te gaan zuipen of nog eens met je lief de koffer in te duiken, gebruik je dan uiteindelijk om de frustraties over onbereikbare ambities van je af te schrijven…Ja, dit zijn wij: je leeft van loon naar loon en wordt door sociologen gestigmatiseerd met het ENDY-label, “een zielige generatie met teveel zelfmedelijden…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s