Watersluffers en kwal-savatten

wwkdmetallics7

Vraag me niet hoe of waarom, maar ik kwam vandaag op een Oost-Vlaams schrijversforum terecht waar er gediscussieerd werd over de al dan niet correcte benaming van de alomtegenwoordige en heden ten dage ook hippe plastieken zeesletsen (gedragen mét sokken!) Of de West-Vlaamse tegenhanger: strandsletsen. U kent ze wel; de plastic, instant libidoverlagende gedrochten die u als kind nog net kon verdragen maar die u verguisde in de prille pubertijd, door uw ouders nog steevast ontkend daar U ze nog steeds in de zomermaanden cadeau kreeg. Die de stranden en haar strandgangers ontsierden en enkel in uiterste nood werden gedragen indien u zich barvoets op een keienstrand moest begeven of droeg bij overmatige aanwezigheid van kwallen en gebroken schelpen. Ze werden bovendien ook al gespot in het park. Joost weet waarom. Tenzij men zou prefereren om in de plaats van strandsletsen, strontsletsen te dragen die U bescherming bieden tegen het zonet vernoemde disfemisme.

Na een beetje research, om de correcte benaming te weten te komen ( wat uiteráárd volstrekt zinloos is), kwam ik tot de constatatie dat ik nog nooit zoveel synoniemen voor zoiets banaals bijeen had gezien.

Houd u vast: zeesletsen, strandsletsen, teensletsen, slippers, flip-flops, flipflappen, thonks, tussenteenders, teentouwen, voetverzeipen, watersandalen, watersloefen, waterkloefen, watersleffers, watersluffers en zelfs kwal-savatten, schelpschoeisel, zee-galochen, zjèèèèsletsen in ’t Brusssels en zieee-slasjen in ’t Oilsjters.

Ook Crocks werden vermeld maar werden door alle deelnemers vrijwel onmiddellijk gediskwalificeerd wegens ‘on-Vlaamsch’ en ‘onjuist’.

Maar wat is nu wat, wie draagt wat en wanneer en wie maakt het rijtje af?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s