Normcore?!

Screen-Shot-2014-09-17-at-9.55.49-am

Beste euhm…jeugd, ik snap het niet helemaal. Vandaag op ‘den trolley’: er stappen drie uniforme meiden op, het leek wel een eeneiige drieling. U zal dit meteen herkennen: retestrakke broek (ja, zitten ging nogal moeilijk), een paar versleten All- Stars waar de tenen nog nét niet doorstaken, een legergroene parka met ‘bontje’ (lees: dooie rat met dreadlocks) en een oversized trui met opschrift “(F)art”. Aan de arm droegen ze elk een ‘statusbag’ van Michael Kors, in de hand de nieuwe Iphone 6 (in een berencovertje gehuld)  die om de haverklap migrainebevorderende geluiden produceerde.
Tokkelend op hun ultieme venster naar de sociale buitenwereld en met als enig lijdend voorwerp hun fantastische virtuele profiel op Facebook, startte een van hen dé conversatie:

Na hipster wil ik normcore worden…
-Wa is da?
Hardcore normaal zijn.
-Jah, van die mensen die “speciaal” willen doen…HATE IT!

Om u de rest van het gesprek te besparen, som ik alhier de belangrijkste topics op: Neem als ultieme stijliconen uw bankdirecteur of de bomma. En zorg ervoor dat u op de vraag “is dit eigenlijk écht lelijk en saai”, altijd “ja” kan antwoorden. Ok, ik begrijp het: het is dus geen mode om niet anti- hip te willen zijn… Geen persoonlijkheid hebben is blijkbaar cool. U moet weten dat ik beroepshalve een merk vertegenwoordig met enige Carmen Waterslaegers- allures, en daar aldus dagelijks in gekleed ga. Vandaag was dat geen uitzondering. De screening gebeurde snel en meedogenloos, de boodschap werd mij middels opgetrokken wenkbrauwen zeer duidelijk gemaakt …‪#‎anti‬-mode ‪#‎lowlux‬ zeker?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s