Moederdag

Bwv1vc0

We waren het net zoals de laatste 25 jaar weer vergeten…MOEDERDAG!
Een kater, maar we moeten vroeg uit de veren om tegen elf uur vettige borrelhapjes en nog meer drank (dan den avond ervoor) in ons kas te slaan.
Afgezien van de veelkleurige bloemekee die we nog snel zijn gaan halen en de melige Hallmark-kaart met knuffelende beertjes en zeemzoeterig gezwets, is er toch veel veranderd.
Zo heeft de uitdrukking “op z’n zondags gekleed gaan” een volledig andere betekenis gekregen. Vroeger kwamen de mensen nog schoon “opgetaloord” bij de familie op visite: de haren keurig gewatergolfd, gestijld, gekruld of in een bee- hive (opgelet: onder invloed van teveel haarlak trok dat inderdaad de wespen aan), maar ook bonte foulards, deux- piecekes en hoge talons waren geen uitzondering. Bij de mannen werd de opsmuk beperkt tot ne schonen ‘plastron’ en een fris gestreken hemd, opgeblonken mocassins en voorhoofd en nen halve liter after- shave. Tegenwoordig doet enkel de bomma nog haar best…de talons en zwierige kleedjes hebben plaats gemaakt voor teensletsen (zie vorige post), fleecevestjes en barbecueschorten. Lekker gemakkelijk, het is tenslotte zondag.
Ook de feestdis kunnen we niet meer vergelijken met die van weleer. De bewuste garnalencocktail in puntglas, opgeluisterd met een blaadje sla en een citroentje heeft plaats gemaakt voor…een blaadje sla en een citroentje want moeder moet op haar lijn letten nu ze een beetje aangekomen is door de menopauze. Traditioneel volgde daarop dan koeietong in madeirasaus, rosbief, kalfsfricassee of, als ze eens exotisch uit de hoek wilde komen, Orloffgebraad. Dit alles werd geserveerd met pekes en erwtjes, ne stronk witloof en kroketten. Sinds ons ma yoga volgt krijgen we sushi, tepanyaki, halloumi of wraps met quorn! Aka receptjes uit de Libelle.
En dan, nadat moeder de volledige inboedel van bloemenwinkel “Marleentje” in ontvangst had genomen (de anderen hadden blijkbaar ook geen inspiratie) volgde nog nen dame- blanche, een stuk biscuittaart met ananas, nen deca, een digestiefke en de flauwe moppen van nonkel Pol.
Gelukkig is dat allemaal verleden tijd en krijgen we nu licht verteerbare glutenvrije vruchtenmousse op basis van bio- plattekaas (of beter gezegd platte bio- kaas) met stevia en spelen we Singstar op de Wii.
Alvast ook veel plezier gewenst bij úw moeder! En vergeet geen ‪#‎mumfie‬ te maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s