Saunabezoek

100_8709

Om het weekend volledig ontspannen in te zetten, besloten mijn vriendin Leonor en ik een saunabezoek te plegen. Dit met de intentie het geradbraakte, gecraqueleerde lijf eens goed uit te stomen. Maar helaas moet ik u teleurstellen; dit wordt een sterk staaltje unsexiness…

Nadat we ons van onze kleren hadden ontdaan, begaven wij ons schoorvoetend en met enige billennijpende schroom in dit sanctuarium der poedelnaakten. De welriekende odeuren van eucalyptus, citrus, bergamot en lavendel werden helaas overstemd door die van muffe keldergaten, beschimmelde muren en dito teennagels. De eerste vijf minuten verkenden wij de verschillende compartimenten van dit mondaine vleesmuseum. Nog nooit hadden wij zoveel lelijkheid bij elkaar gezien maar vonden de daaraan gelieerde ego- boost niet geheel onprettig. Leonor in een leopard- peignoir, ik droeg er één van 100% polyester die het zweetproces onmiddellijk bevorderde.
Toch ervoeren wij het als een queeste de badjas uit te werpen en het claustrofobische bakoventje te betreden. Een voorbij bibberend stel sinaasappelbillen trok ons uiteindelijk over de streep. Naast een badjas en slippers zou men hier ook bordjes met “Opgelet: zwenkt uit” moeten verdelen.

Ergens tussen de schare aangespoelde potvissen probeerden wij een plaatsje te bemachtigen om onze handdoek neer te leggen en lieten we ons vervoeren door de Buddha- Bar versie van “De vier seizoenen” en andere (kak)muzak. Net voor de panfluiten en Mongoolse keelzangen, kwam een zekere Edmond (gehuld in lendendoek) binnen om de “opgietsessie” te verzorgen. Met diezelfde lendendoek werd plotsklaps, lassogewijs, wild in de lucht gewapperd.
Dit pseudo- sacraal moment kunt u vergelijken met het insmeren van uw gelaat met de inhoud van een potje Vicks Vaporub terwijl u kokende patatten afgiet. De partjes bevroren sinaasappel en pompelmoes die Edmond na afloop uitdeelde, werden door ons tot smoothies verwerkt daar wij ze gebruikt hadden om onze oksels mee te verfrissen. Na dit verkwikkende kwartiertje voelt u zich als een varkenshaasje, gegaard in de römertopf!

Het is de bedoeling zich daarna onder te dompelen in een ijsbad ter stimulatie van de bloedcirculatie. Al jodelend en met een half hart attack gingen wij (ten) onder! Niet te verwonderen dat sommige badgasten onze verkleumde bovenlijven achteraf met de kapstok verwarden…Om terug op te warmen begaven wij ons richting Turks stoombad, waar nog meer oversizede odalisken, stomende sirenes en breedsnorrige walrussen hun opwachting maakten. Ze gluurden en hijgden er lustig op los. Leonor, met enige BB-allures, is dan ook de ruimte ontvlucht uit angst voor zuurstofgebrek. Gelukkig hebben wij elkaar daarna teruggevonden bij het voetbad, waar alle mensen zaten die tot hun grote spijt de Bongobon “Wellnessmoment” cadeau gekregen hadden. En ook bij het bubbelbad werden we onthaald op de norse blikken van koppeltjes die de borrelende liefdestobbe liever niet deelden. Maar ook ík ontving onderbubbelse teenstrelingen! Niet van Leonor of die knappe adonis aan de overkant, bleek achteraf, maar van de kale man die naast me zat. Toen ik dacht hem te kunnen verblijden met het toupetje dat ik in het afvoerputje had teruggevonden, was de liefde over.

Rond vier uur werden we verwacht in de ruimte voor wellness- faciliteiten. Op de agenda: een ‘packing’ met rotszout en kruiden. Nog nooit heb ik mij meer ‘relaxed’ of moet ik zeggen ‘gravad laxed’ gevoeld. Omdat we van al dat zout hartkloppingen kregen, besloten we het rustiger aan te doen en een beetje te lezen op de ligweide. Helaas werden we daar ook afgeleid door nog meer (ik zal voor uw eigen bestwil metaforen gebruiken) appels, peren, meloenen, pompoenen, tv- worstjes, schelp- en schaaldieren, hoogpolige tapijten, biertonnen, theezakjes en drilpuddings. En toen onze handdoek steeds meer op de lijkwade van Turijn begon te gelijken, besloten we er de brui aan te geven. Naast ons zaten ook dames die het koud hadden gekregen. Gelukkig konden zij hun hangborsten over elkaar slaan om de natte handdoeken links te laten liggen.

Dit rubensiaans trauma moest zo snel mogelijk verwerkt worden… Op de glibberige ondergrond van conditioner en aaneengekoekte dode huidcellen schaatsten we op onze badslippers terug naar de uitgang. De floating, oorkaarsen en balneotherapie (wat dat allemaal ook moge zijn) hebben we wijselijk aan ons laten voorbij gaan. Verslensd, verslokerd, versnuisterd, gemarineerd, geshockeerd, gedegouteerd en volledig herboren hebben wij dit eigenaardige badritueel afgesloten.

Dus lieve vrienden: GEEN BONGOBONS MEER ALSTUBLIEFT!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s