OmroepSTER

hqdefault

De omroepsters worden bij Eén van de buis geschrapt, in de kast gezet, de Reyerslaan uitgestuurd. Enfin, U begrijpt het wel. Maar ik begrijp het ook. Ondanks het feit dat omroepsters twee decennia een hoofdrol in de huiskamer vertolkten, waren ze niet allemaal en altijd een lust voor oog en oor…

Denk maar terug aan Lynn Wesenbeeck en Anne De Baetselier; ontsproten uit de bakermat van de commerciële omroep en vurige voorvechtsters van bonte bustiers en blonde permanents. Of Marlène de Wouters, de petemoei van het pseudo- Hollands accent, niet te verwarren met Birgit van Mol met haar hevige huig-‘r’. Ook Margriet Hermans en Gerty Christoffels hadden overduidelijk teveel dictielessen gevolgd.

Enkel Wendy van Wanten bleef trouw aan haar West- Vlaams accent en stoeipoes- imago dat ze te danken had aan haar optreden in de Pin-Up Club, een semi-erotisch programma dat kon tippen aan de dubieuze onderkant van Uw matras. Hierin demonstreerde zij een ‘vleeschlijke climax’ middels een ritje op een koersvélo mét zadel. Ook Alexandra Pot-vin, heter dan een cocq au vin in een pot au feu, vrijde maar wat graag de camera op in haar strakke turnpakje.

En dan waren er nog Sabine de Vos, Isabelle A en Martine Prenen die geen moeite moesten doen om er sexy uit te zien met hun knappe lipchoreografie. Anderen moesten opboksen tegen de personificaties van bepaalde fysieke kenmerken: Ann ‘voorhoofd’ Van Elsen, Roos ‘neusgaten’ Van Acker en Hanne ‘gebleachte tanden’ Troonbeeckx bijvoorbeeld…

Heethoofden Goedele Liekens en Kelly Pfaff boden therapie aan kijkers met het slappe dweil complex. Uitgewrongen dweil Annelies Van Herck had beter de eucharistieviering op de Evangelische Omroep gepresenteerd. Bij Sabine Hagedoren is er precies altijd storm op komst en aan het kapsel van Andrea Croonenberghs kunnen we zien of het reeds over het land getrokken is!

Wie de titel van tv-tang geenszins verdient is de immer aimabele Martine Tanghe alsook het mongooltje dat ter gelegenheid van een liefdadigheidsactie onze harten deed smelten tijdens de aankondiging van ‘Thuis’. Goed geprobeerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s