Blogspot

raining books --- Image by © Images.com/Corbis

Tot mijn grote verontwaardiging heb ik gelezen dat sommige bloggers overstelpt worden met cadeaus: fikse kortingen bij diverse winkels, gratis tickets voor concerten, pretparken en cultuurevenementen. Zelfs dure wagens en chique interieurstukken worden aan hun voordeur gedropt. Autoritaire modebloggers trekken op dat vlak aan het langste eind: modebladen, merkkledij, designbrillen, maquillage en haute couture snufjes worden hen in de schoot geworpen in de hoop dat zij iets positief zouden schrijven over het desbetreffende merk of gulle kledingzaak. En ook de beruchte foodbloggers, die hun kritische smaakpapillen voor zich laten spreken, worden aan tafel geroepen om zich tegoed te doen aan de heerlijkste culinaire hoogstandjes en fijnste wijntjes. En dat allemaal gratis en voor niets! Terwijl ne gewone mens van de rekening alleen al “het zuur” zou krijgen…En ook travelbloggers krijgen geregeld een royale sponsoring om hun perceptie van luxe-oorden en voor velen (vaak onbetaalbare) geneugten des levens van zich af te schrijven. In ruil voor een lovende recensie, voor gratis reclame. En ja, misschien is het wel vanuit een knagend soort “jalousie de métier” dat ik deze vunzige vorm van omkoping aan de kaak stel. Want waar blijven míjn gratis boeken, bladwijzers, cadeaubons, abonnementen en uitnodigingen voor literaire soireés dîners met kaarslicht? Wie sponsort míjn voortreffelijke eruditie en sterk onderbouwde commentaren op de schertsen en boerten van Jan met de pet? Afgezien van (brandende) doggybags, met betrekking tot een of ander scabreus cursiefje, worden er nougatbollen in mijn bus gedeponeerd. Ik begrijp het niet. Want dat is tenslotte toch wat ik het allerbeste kan: kritiek geven?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s