Afwas-af

vieze-borden-staking-in-gevangenisDe laatste weken heb ik, zoals velen onder ons, doelbewust gezocht naar manieren om terug innerlijke rust te vinden. Ik heb het web afgeschuimd naar tips om de gemoedsrust te bedaren en mentale kwelduivels te verdrijven.

Een populaire methode die de laatste tijd veel bijval kent, is afwassen. Het stellen van een repetitieve handeling in combinatie met de feng-shui gedachte die uitgaat van het kabbelende afwaswater zou het zenuwstelsel kalmeren, de bloeddruk doen dalen en de ademhaling intensiveren. Awel, dat is zever!

Het begint al bij het verwijderen van die rotte ‘minestrone’ in de pompbak. Vervolgens moet men die torenhoge vaat sorteren en ontdoen van alle achterblijvertjes zoals ranzige sausjes, versteende vleesresten en gebezigde tandenstokers. Eens je de gootsteen goed hebt volgestouwd, besef je meestal dat je de stop bent vergeten. Als het water eens goesting heeft om warm te worden, kan je er misschién aan beginnen. Er is keuze tussen een stinkende schotelvod of iets dat in de verte nog op een sponske gelijkt. Maar onthoud: den afwas doen met een spons is zoals uw gat afkuisen met stront.

Ergens onder een enorme berg schuim (weer eens teveel Dreft in ’t water gekapt) ligt dan het corvee in een vettige ‘bouillon’ te wachten op een ferme bolwassing. Sommige mensen gebruiken graag handschoenen maar bij mij lopen die om de een of de andere reden altijd vol water. Bovendien zijn ze altijd te groot! Alsof mannen ze ooit zouden nodig hebben…

Eens begonnen, willen je mouwen steeds het water induiken. Daaronder ontdek je vervolgens nog een uurwerk. Nummer vijf dit jaar dat de verdrinkingsdood gestorven is… En dan zijn er nog tal van andere ergernissen die kunnen opduiken zoals een jeukende neus, een rinkelende gsm, schoonmoeder aan de deur, spetters in het gezicht, een gefriseerde coiffure door den damp, een kommetje waar nog yoghurt met muesli in zat en voor de dames onder ons: een lang haar in het water!

Ja, het is een ellendig karwei. Gelukkig kunnen we nog beroep doen op het “efkes laten weken”, een excuus om de grootste en vuilste potten niet te moeten afwassen. De vaat is trouwens een onbetwiste twistappel tussen koppels en een bron van ergernis die een bom legt onder menig huishouden. En bommen kunnen we nu missen als kiespijn! Iemand betere ideeën om te ontspannen (buiten een afwasmachine kopen)?!

6 gedachten over “Afwas-af”

  1. Bedankt Lieve Mich! Doet deugd dat te horen 😀 Geeft moed om verder te schrijven 😉 Ik heb ook een kijkje genomen op blikopener en me geabonneerd. Heerlijk eerlijk en o zo mooi verwoord! Doe zo verder! XXX

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s