Ten einde raad…

sudoku-toiletpapier-703

Liefste schat,

De kerstman heeft net laten weten dat je dit jaar waarschijnlijk geen kerstcadeautje zult krijgen. Zijn dertiende maand is nog steeds niet gestort en ook op de Noordpool worden blijkbaar gepeperde belastingsbrieven in de bus gedeponeerd.

Bovendien kreeg hij vapeurs in den Blokker toen zijn énige cadeau-idee ‘out of stock’ bleek te zijn. In de grote winkelketens zat hij met de handen in de baard toen hij de ellenlange wachtrijen aan de kassa moest trotseren. En in de “betere boutique” gingen de exorbitante prijzen dan weer zijn nooddruftige kerstmuts te boven.

Tot slot vervulden de infantilisering en de hebzuchtige consumenten, de overproductie van al die nutteloze wegwerpgoederen, de doordringende lijmlucht en de synthetische dennengeur in de meeste “shop-hotspots” hem met gevoelens van moedeloosheid, melancholie, walging en verachting…

Daarna is de hopeloze drommel dan maar op café gegaan om raad te vragen aan z’n vrienden die hem een paar maffe (Japanse) alternatieven aangeboden zoals scheetwerende onderbroeken, sudoku-toiletpapier, wasabi-tandpasta, gebruikte slipjes en een anti-rimpelstretcher. Maar dat zag hij dan weer niet zitten omwille van de hoge importkosten. Voor die gebruikte slipjes kon hij eventueel zelf nog wel zorgen maar heb gezegd dat je die al had…

Verder was er nog keuze tussen mandala kleurboeken voor volwassenen, zombie-barbecue wanten, Hobbit-sloefen, een tettenstressbal, een jedi-badjas, de Borat mankini en een DIY bierbrouwpakket maar GELUKKIG beschikt de kerstman niet over een Visa-kaart of een Paypall account…Hij vroeg zich af of klassiekertjes zoals geruite pantoffels, een DVD-tje, sokken en een flesje wijn ook goed waren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s