Gelukkig nieuwjaar!

Happy-New-Year-vintage-17956628-289-448

GELUKKIG NIEUWJAAR ALLEMAAL! Moet er nog iemand maagzout? Of ben ik de enige die het nieuwe jaar heeft ingezet met een indigestie en een overdosis gelukswensen? Want die vielen ook weer eens zwaar op de maag: “ En dat ge dit jaar eens ne serieuzen job moogt vinden, hé” of “dat ge eindelijk weg kunt uit uw stinkend, klein kruipkot.” En de wenskaarten en nieuwjaarsbrieven werden duidelijk vervaardigd uit gerecycleerd papier want vorig jaar stond er namelijk nét hetzelfde.

Na het aperitief, de hapjes, de soep, de consommé, den hors d’oeuvre, den aangebakken hoofdschotel, den tweeden hoofdschotel, het dessert, de kazen, de digestieven met bijhorende versnaperingen en de onaangename stilte werd er geklonken op ieders gezondheid. De fois gras werd dit jaar van het menu geschrapt om hypochondrische leverfalingen uit te sluiten. De poging tot zelfgemaakte ‘faux gras’ op basis van oud frietvet en vijgen werd enorm geapprecieerd tot na de eerste hap.
Na het diner werden zoals gewoonlijk de cadeautjes uitgedeeld. Een weinig spannende climax van de avond aangezien iedereen gewoon iets voor zichzelf had gekocht. Dat leek ons logischer dan de traditionele “naamtrekking” waarbij iedereen voor klak hetzelfde bedrag iets voor een ander koopt en doet of ie verrast is.

Onder knallend vuurwerk werden de goede voornemens uitgebracht, die naar evengoede gewoonte ook nog maar eens werden herhaald. Want goede voornemens zijn een beetje zoals op de lotto spelen: altijd hetzelfde rijtje nemen, dan maak je het meeste kans dat er ooit eens eentje lukt. En morgen beginnen we er al mee! Om vermoedelijk overmorgen al te stoppen…Maar ik stel voor om eerst nog wat slechte voornemens af te werken want dat lukt altijd! Proost!

2 gedachten over “Gelukkig nieuwjaar!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s