Matrozenstraat 20

Liefste huis,

Over een paar dagen zal je leeg zijn en zal je eindelijk van ons verlost worden. Wij, die je gekweld hebben met facelifts van plaaster en beton, accupunctuur van naalden, vijzen en spijkers en die schaamteloos al je gaten hebben toegeplakt met polyfilla of mastiek. Over een aantal weken zal iemand anders nesten in je knusse kamers. We hopen dat ook zij Orion zal aanschouwen door je kleine dakvensters en zal zwaaien naar de vliegtuigen die over de Muide zweven. Maar eerst zal de zon nog eens door de ramen piepen om te zien of alles proper gekuist is. De stofdeeltjes in dat eerste zomerlicht zullen ons dan subtiel verklappen dat er nog veel werk aan de winkel is. Sorry, zoals bij iedere verhuis zijn we er weer veel te laat aan begonnen. De Colruyt zat zonder bananendozen, vandaar. Hoewel wij niet altijd hebben getuigd van goed burgerschap en je daarom slechts sporadisch een grondige beurt hebben gegeven, willen we je toch nog ons respect betuigen door je te bedanken voor bewezen diensten. Je hebt ons altijd trouw beschut en beschermd tegen weer, wind, stank van de steenweg en onverwachts bezoek. En zoals het een goede gastvrouw betaamt, heb je ons hier de afgelopen vijf jaar thuis doen voelen. Voor sfeer en gezelligheid krijg je van ons alvast een tien. Het vocht in de muren en de ratten op zolder worden je vergeven. We zullen jou en de buurt af en toe wel eens missen. Hier was het ‘bon ton’ om op je sloffen of in je pyjamabroek een brood te gaan kopen, een klapstoel op het plankier te parkeren of samen met de buren op straat een pak friet soldaat te maken. Heerlijk. En ja, zelfs de straatgevechten, de krakers, de zwerfkatten, de zatlappen en de wildkakkers hadden zo hun charmes. Vaarwel Matrozenstraat 20! We passeren nog wel eens, als we ons niet kunnen inhouden tot thuis…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s