Kalfsworst op wielen

Zondag wielerdag: de veertig plussers die ‘door ’t goed leven’ wat zijn uitgedijd, halen nog maar eens hun speelgoed van stal. Het is lente en ze zijn klaar voor een nieuw seizoen. En dat moet iedereen geweten hebben. Onze flandriens hebben plaats nodig en als ze die niet krijgen, nemen ze die gewoon. Dure koersvelo’s maar een fatsoenlijke bel? Dat kan er niet vanaf. Neen, veel hoffelijkheid moeten we van dergelijke peletonnetjes (met de nadruk op tonnetjes) niet verwachten; dikke mannen in veel te strakke pakjes, de sergeant-majoor lekker links gedragen, de naam van het plaatselijke café op de rug gedrukt, die je in al hun plompheid voorbij scheuren en je zonder pardon of merci van de weg maaien. ‘Kalfsworst op wielen’ noemt mijn buurvrouw dat.
Moeder de vrouw is er dan ook niet zo tuk op dat manlief de middag op het zadel slijt. Ze had liever thuis een ritje gemaakt. Samen. Het is tenslotte zondag… Hij wil echter aan de conditie werken en ‘nog eens ergens komen’.
Het komende uur zullen onze Briek Schottes en Stannekes Ockers zoveel mogelijk macadam onder de wielen laten verdwijnen, om daarna pitstop te houden in de frituur waar hen de ultieme wieler-trofee wacht: ‘ne grote met stoofvlees en mayonaise’. Met minstens vijf kilometer in de benen en dubbel zoveel pintjes in de maag kunnen ze met tevredenheid terugblikken op een geslaagde tour. En dan nu gauw de zetel in: ’t is koers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s