Buikdans

Oriëntaalse avond in Gent: sheherazade à la Flamande. We waren gekostumeerd, maar dat hoefde blijkbaar niet… Gelukkig waren we niet de enigen die een mal figuur sloegen. De plaatselijke buikdansschool vormde namelijk ook onderdeel van het programma. Ik zal nooit begrijpen hoe Vlaamse menopauzische huismoeders met de lenigheid van een houten plank het in hun hoofd halen om te leren buikdansen.  Zeker wanneer die buik vanzelf al lijkt te dansen. Toch waren ze heel erg overtuigd van hun kunnen: het brilletje strak op de neus geklemd, helemaal klaar om hun Alibaba in de zaal nog een keertje op te hitsen met wulpse heupbewegingen. Als ze de tel niet kwijt raakten tenminste…
De bellen rinkelden, maar de toeters bleven uit. De dans van de zeven sluiers werd gebracht door iemand met de uitstraling van een aangebrande falafel die voor de gelegenheid een Arabische naam had aangenomen. De enige drie Marokkanen daar aanwezig keken dan ook bedenkelijk vanaf de kantlijn toe hoe Mieke, Magda en Mireille Al Salami hun choreografie op gekrulde babouchen brachten. Inderdaad: w’allah. Ondanks het feit dat we op de afterparty werden getrakteerd op de mooiste melodieën die het Midden-Oosten te bieden heeft, was dat voor sommigen nog steeds aanleiding om zich als een Vlaamse boer met klompen op de dansvloer te smijten. Goed voor op een vrijgezellenavond of de Gentse feesten maar zeker niet voor een hele avond! Ach ja, money well spent ter inspiratie van een cursiefje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s