Waterpretmadam

Subtropisch zwembad Rozebroeken: 12u. Het is duur maar wel leuk. 17 euro voor een dagje waterpret. De onprettigheden nemen we er met deze temperaturen bij. Want rode ogen krijg je niet van ‘de chloor’ hoor, maar van kleine en grote kinderen die in het water plassen. Zij die iets te lang kopje onder blijven en met rode kaken boven komen, dienen daarom absoluut vermeden te worden.

Omdat de glijbanen, wildwaterbaan, bubbelbaden en het 50 meter bad zich binnen bevonden, hebben we dat alles maar links laten liggen en ons, net zoals de tweehonderd andere badgasten, in dat ene poeltje buiten gewrongen. Als sardientjes in blik. In eigen nat of in olie. En dan bakken maar. L’ Homme en croute… Piet en Mimi ontbraken nog voor de commentaar.

Het was een uitdaging om me nog eens in dat ‘ietsy bitsy teenie wieni’ bikinietje van tien jaar geleden te wurmen. Tegenwoordig is dat duur, een bikini. Honderd euro betalen voor iets waar bijna geen stof aan hangt vind ik een beetje zot. Neen, ik ben helaas geen Sabrina in een wit bandeautje, met een wippende G-cup en kankerbruine teint, eerder plat en zo bleek als een kwal. Sexiness vind je bij mij vooral in de winter. Maakt niet uit want de ‘boys boys boys’ hadden toch enkel oog voor elkaar. Het zijn geen zomers (noch mannen) meer zoals in 1987.

Het menu in de kantine is echter nog niet veranderd. Terwijl heel de wereld schreeuwt om quinoa, linzen en verse groentjes serveert men in deze cafetaria nog altijd gewoon frieten met frikandellen, omwille van de eenvoudige reden dat niks beter smaakt na het zwemmen dan een portie ranzig vet. Een goedkoop cocktailtje en een sigaretje erbij, en we zijn bijna terug… in 1987!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s