GF17

Gisteren nog eens de nocturne sfeer van de Gentse feesten opgesnoven. Nu ja, dat snuiven hoeft u uiteraard niet letterlijk te nemen. We wilden ons nog eens ‘smijten’, zoals vroeger. Maar de rock is kennelijk een beetje uit z’n rol getreden: onze favoriete cafés zijn niet langer bruin maar pastelroze, de bandposters aan de muur hebben plaats geruimd voor sfeervolle kadertjes, en de geur van verschraald bier en geloosde lichaamssappen voor het huisparfum van Zara Home.
De toiletpot heeft ineens wél een bril en de met wc-wijsheden volgekladde muren werden netjes overschilderd om de dubieuze praktijken die er ooit achter schuilgingen zo goed mogelijk te verbergen.
We hoopten doorheen de avond een van onze voormalige drinkebroers of andere notoire feestbeesten tegen het lijf te lopen maar die hebben zich inmiddels gereproduceerd of gesetteld en vind je tegenwoordig enkel nog op zondagmiddag bij de kinderanimatie in het Baudelopark.
Andere bekende karakterkoppen zijn ondertussen verhuisd, beroemd geworden, ontnuchterd of gaven de joint helaas aan Maarten. Hey ho, let’s go! Want wat overblijft zijn de hormonale driften van uitheemse universiteitsstudenten, verrimpelde vrijgezellen, Ollanders en mensen van ‘den buiten’ die komen luisteren naar de liedjes van Walter De Bock…
De dansvloer wordt thans gevuld door politiek correcte tandartsassistentes met gele panty’s of ecologisch schoeisel, en pseudo-artistieke filles a papa’s die stiekem van Clouseau houden. Erg.
Waar is het drama, de theatraliteit, de gekheid naartoe? De Gentse feesten van mijn jeugdjaren? De wilde wijven met gescheurde netkousen en tweedehands botten aan? Ach ja, het zal wel aan mij liggen. Misschien moet ik me uit verveling ook maar eens gaan reproduceren. Of gewoon niet teveel verwachten van de Vlasmarkt na etenstijd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s