Joepie!

Enkele jaren geleden stierf Joepie, samen met andere meidenbladen waar ik destijds zo dol op was, een stille dood ten gevolge van de digitale revolutie. De tijd dat bakvisjes hun zakgeld gebruikten om een magazine en Chupa Chups te kopen, was voorgoed voorbij. Einde van het tijdperk waarin posters met flamboyante eendagsvliegen en boysbands met vreselijke kapsels aan de muur van ieder tienermeisje prijkten. Alhoewel mijn broer het ook wel voor Nick van de Backstreetboys had...
Joepie stond steevast voor kwalitatieve tienerlectuur. In ieder nummer vond je gelijkaardige koppen: ‘Hoe kopieer ik het kapsel van Kim Kay’ of ‘Welke Spice Girl ben ik’, bijvoorbeeld.
In mijn geval was dat pukkel-spice. Nog altijd trouwens…
Om nog maar te zwijgen over de seksrubriek waarin pubers steen en been klaagden over het feit dat hun eerste lief de klepel niet wist hangen of ‘dat het met dat tongen maar niet wilde lukken’.
Het antwoord kwam van een verzonnen psychologe, vermoedelijk hetzelfde mens dat de horoscoop voor haar rekening nam. Toffe job.
Eens de mallemolen der hormoonhuishouding tot bedaren was gekomen bleef Joepie in de rekken liggen en mocht Flair mee naar huis; quasi hetzelfde boekje maar dan met minder Get Ready en meer dieettips, met minder posters maar meer rommel om op je smoel te smeren, en met minder sekstips van Hilde maar des te meer relatie-advies van Ingeborg.
Eenmaal de dertig gepasseerd koop je dat soort van onzinnige boekjes niet meer. Nu ligt het betere redactiewerk bij ons op tafel: Nest.
Ach wat, ik wil nog slechts één ding kwijt: liefste Joepie, met dat tongen is het ondertussen helemaal goedgekomen (denk ik)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s