Festival

Of ik nog eens mee ga naar een festival? Nee, dank u! De laatste keer was in 2004, toen de prijzen nog uit twee cijfers bestonden en ik nog niet zo’n gevoelige darmen had. Inderdaad, toen was ik nog een wandelend vat bier met een zwak voor Vietnamese loempia’s en Vanreusel snacks, maar nu niet meer. Vanreusel, komaan, de naam alleen al…

Gelukkig had ik mijn tent opgezet naast de toiletten: die ellendige blauwe kabientjes waarin af en toe een aangeschoten drommel (ik dus) werd opgesloten door zijn maten. Mooie vrienden! Volgens mij heeft Dante dáár, in één van die smerige Dixi’s, de inspiratie gehaald voor zijn Inferno.

En iedere keer regende het! Gieten deed het! En waaien en stormen tot er van de tent haast niets meer over bleef. ’s Morgens ontwaakte je na dan ook niet meer in een warme slaapzak maar tussen een natte spons. De gelijkenis met de hot dogs die aan de Main Stage werden verkocht, was treffend. Plunje en proviand doorweekt en een one-night-stand naast je, die de avond ervoor nog op Kurt Cobain geleek maar de ochtend daarna op Crocodile Dundee. Neen, tenten zijn bad news!

En dan hebben we het nog niet over de bands gehad. Bands? Welke bands? Met mijn luttele 1m65 haalde ik hoogstens het nektapijt van de mensen voor mij. Slechts één keer is het me gelukt om me door de moshpit te wringen en op de eerste rij terecht te komen; bij de Peppers (die achteraf dan nog Papa Roack bleken te zijn…)

Neen, ik zou nooit meer naar een festival gaan. Niet zozeer omwille van de prijs, noch omwille van de regen en ook niet omwille van het schandalige aantal decibels dat men er door de boxen laat knallen, maar bovenal uit vrees voor een terroristische aanslag. Want geef toe, Stan van Samang en andere hedendaagse consorten, die slaan toch in als een bom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s