Sofa

Liefste sofa

in de duistere jaarhelft zie ik je nog liever dan tijdens die andere twee seizoenen. Wanneer de gretige zomer met haar terrasjes en uitjes gaat slapen, neem jij het over, om me te overtuigen van zalig intieme en productieve donker-avonden, die uitnodigen tot introspectie en het lezen van dikke boeken.

Bovendien neem jij me tenminste zoals ik ben: loom, versnuisterd, beneveld en soms een beetje boertig. En dat laatste geldt vooral wanneer we lekker alleen zijn, en we stiekem enkele Duvels soldaat maken tijdens een goedkoop serietje melodrama. Alles mag, inclusief kontenkrabberij. Waarvoor dank.

Over die weinig elegante houdingen tijdens het dutten heb je nog nooit je ongenoegen geuit, evenmin over de neusdoeken en kousen die ik al zo vaak onder je kussens ben ‘vergeten’. Sorry voor de kruimels en de chocola, de koperen klutters, haarspeldjes en de teennagels. Je weet dat ik het zo niet bedoelde…

O, wat vlei ik me toch graag tegen je aan! Jij maalt tenminste niet om verfomfaaide nachtjaponnen en dito frisuur, onsexy sloefen (niet dat sexy sloefen bestaan, maar kom) en een bril met jampot-allures. In goede en kwade dagen, in rijkdom en armoe, in ziekte en gezondheid: jij, liefste sofa, staat altijd voor me klaar met de troost een warme, welgemeende knuffel.

Trek het je maar niet aan dat m’n lief niet zo tuk op je is. Hij weet immers dat we geheimpjes delen waar hij niks vanaf mag weten. Maar hé, alles blijft onder de fleecedekens: ik zwijg over dat beetje sleet dat je begint te vertonen, en jij over die onbetaalde eindfacturen die ik tussen je spleet heb verstopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s