Korte keten

Beste

Neen, ik heb geen interesse meer in uw ‘groentenpakket van korte keten’. Ik heb toch zo mijn bedenkingen bij die kweek in ‘gezonden Vlaamschen ondergrond’. Persoonlijk vind ik courgetten en wortels die blinken van de zware metalen niet zo appetijtelijk. Mijn ijzerwaarden zijn perfect in orde, dank u. Goed, de sla werd niet bespoten, maar de slakken en regenwormen kreeg je er wel gratis bij. Hmmm, lekker.

Bovendien vond ik zo’n pakket nogal duur: vijftien euro voor twee appeltjes-van-niks, drie platte peren, en een bloemkool die me deed denken aan mijn oma’s verfomfaaide permanentje.
Sorry, maar de bollen en knollen werden er ook per direct uitgebonjourd. Ze zijn niet lekker en zullen dat ook nooit zijn. Wat Sonja Kimpen ook moge beweren! En wat deed die paardendrol in die mand?! Oh, juist ja, dat was rammenas, zeker? Naar verluidt wel heerlijk bij… nee, ik kan niks bedenken.

Volgens mij hebt u daar bovendien een zandmannetje in dienst, daar bij de korte keten; iemand die beroepshalve zand tussen de groenten strooit en zwarte plekjes op het fruit schildert. Net zoals men met opzet een veertje in iedere eierdoos steekt! Veertje? Plekje? Kluitje potaarde? U hebt gelijk, een beter bewijs voor bio bestaat er niet.

En wat verstaat u onder die fameuze ‘verrassingskruidentuil’? Peterselie, gekweekt langs de R4? De term verassingskruidentuil zou dan toch beter op zijn plaats zijn, me dunkt. Tenzij u met die korte keten effectief de kleine Ring bedoelt. Wat een eufemisme.

Ach ja, van stof en as zijn zij gemaakt en tot stof en as zullen zij wederkeren. De GFT-bak heeft altijd trek. Ook in rammenas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s