Over mij

Schrijven zit Sarah De Grauwe in het bloed; haar moeder schreef gedichten, haar vader schreef zijn eigen songs. Als jong meisje droomde ze er al van om schrijfster te worden. Ze verzon verhalen, bundelde ze, en ging ze van deur tot deurverkopen voor tien frank per stuk. Later moedigde Sarah’s leraar Nederlands haar aan om verder te schrijven omdat hij in haar een uitzonderlijk talent herkende. Sarah kon erg goed observeren en had daarenboven een scherp oog voor intermenselijke relaties en de innerlijke belevingswereld. Die observaties verwerkte ze in gedichten en tranches de vie.

Dat kleine meisje, dat met verwondering naar de wereld kijkt, is nooit weggegaan. In 2015 besloot Sarah uiteindelijk om met een blog te beginnen, De Grauwe Gekheid, waarop ze tot op heden nog steeds cursiefjes en essays publiceert; korte overpeinzingen van alledag, beschouwelijke stukjes proza over de kleine, herkenbare dingen die het leven maken tot wat het is. Nostalgie, melancholie en de zoektocht naar romantiek in een veel te snel veranderende wereld zijn thema’s die vaak in haar werk terugkomen. Haar warme, gevoelige, maar vaak ook humoristische schrijfstijl wordt door een breed publiek gesmaakt.

In 2016 werd haar blog dan ook genomineerd voor de Knack Blog & Digital Awards. Sindsdien schrijft Sarah vaak als gastschrijfster en leest ze voor op zowel grote als kleine literaire podia, waaronder het Landjuweel. In 2018 kwam haar eerste boek uit, ‘Verhalen uit het Crayenest’; een kortverhalenbundel die het belang van goede jeugdherinneringen aanhaalt. Niemand minder dan Jan Hautekiet schreef het voorwoord. Haar eerste roman, ‘Omvaart’, waarin ze het boeiende levensverhaal van de Gentse zeeman Tsjeete Cornu beschrijft, zal worden uitgegeven door Matador Uitgeverij.

 

 

10 gedachten over “Over mij”

 1. Dat is wat ik meteen voelde in het eerste stukje dat ik vandaag van je gelezen heb. Met plezier volg ik verder. Een gedeelde lach, Caro.

  Like

  1. Beste Rob! Wat fijn om te horen, zeg! Ik zal er eentje voor jou in de Rosario klaarleggen. Het boekje kost 19,95 euro… Je dat bedrag daar achterlaten bij Ineke, als je wil… Ik passeer er overmorgen 😉

   Like

 2. Oo! Dank aan “Soofje Petit Loup” die om nog steeds onverklaarbare redenen tussen mijn Facebook-vrienden terechtgekomen is en die mensen zocht om te ontvrienden omdat ze aan te veel FB-vrienden kwam… waardoor ik dus maar eindelijk eens haar website ging bekijken en daar een kleine kledij-recensie van Sarah De Grauwe las… om langs de ondoorgrondelijke wegen van het internet op dit blog te belanden.
  ’t Is een PAREL en ik ben nu al fan!
  Dank je wel voor deze mooie schrijfsels!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s