Te koop

Ontdek het verbluffende levensverhaal van Théroigne de Méricourt, een vergeten landgenote die operazangeres wilde worden, als feministe op de eerste rijen van de Franse Revolutie stond, de Brabantse Revolutie meemaakte, door de roddelpers werd belaagd, ontvoerd en opgesloten werd door de Oostenrijkse keizer, ternauwernood aan de guillotine ontsnapte en terechtkwam in een van de grootste ‘dollenhuizen’ van Parijs. Baudelaire bezong haar in zijn ‘Les Fleurs du Mal’, terwijl Sarah Bernhardt haar vertolkte in de opera.

Was zij ‘La Liberté’ in het beroemde schilderij van Eugène Delacroix? Hoe dicht stond ze bij Marat, David en Robespierre? In binnen- en buitenland gingen we op zoek naar puzzelstukjes om haar wervelende levensloop te reconstrueren. Aan de hand van haar ontroerende mémoires, die we voor het eerst naar het Nederlands vertaalden, ontdekt u de persoon achter de mythe…

***

75349169_769533100164759_3382188678611730432_n

Dit boek is verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel en te bestellen bij iedere onafhankelijke boekhandel in België en Nederland.

 

  • ISBN-nummer: 9789082856705
  • Verschijningsdatum: 4/05/2018
  • Aantal bladzijden: 157
  • Afmetingen: 132 mm x 200 mm
  • Type: Boek
  • 19,95 EURO

 

 

In ‘Verhalen uit het Crayenest’ gaat Sarah De Grauwe op zoek naar haar mooiste jeugdherinneringen. Een hoofdrol is hierbij weggelegd voor Maria Craye, de oma waarbij de schrijfster opgroeide en achteloos talloze wijze uitspraken uit haar mouw schudde. Opgroeien bij een grootouder blijkt geen sinecure, maar achteraf gezien wel een grote zege.

In dit vertederende boek zet de schrijfster het belang van goede jeugdherinneringen in de verf: wat maakt indruk, wat verwondert ons als kind, wat proberen we te begrijpen en wat is voor de kindergeest voorwerp van fantasie?

Dit boek prikkelt de lezer om al deze vragen toe te passen op zijn eigen leven: wat herinnert u zich van uw kinderjaren? Wie krijgt welke rol en welke verhalen zult u een leven lang koesteren?