Sensualiteit

Een gedicht over sensualiteit voor La Ville Perdue. Sensualiteit… een thema dat nogal ver te zoeken is in deze barre tijden, maar waar we misschien meer dan ooit nood aan hebben. Sensualiteit is de subtiele, elektrische geladenheid rond en tussen mensen die goesting geeft in leven, die doet verlangen naar schoonheid. Die schoonheid kan in een persoon schuilen, maar ook in andere dingen die ons hart en onze ziel in vervoering brengen; in kunst, in spiritualiteit, in muziek, in de natuur of in bedachtzame contemplatie. Het zijn die kleine, mooie dingen die ons doen dromen, ons meenemen in onze fantasie. Het is de nooduitgang waarlangs we (eventjes) kunnen ontsnappen aan deze gekke, dolgedraaide wereld vol pijn en teleurstellingen. Sensualiteit kunnen delen of beléven met iemand is een van de grootste geneugten des levens. Maar helaas staat het niet iedereen vrij om daar op dit moment aanspraak op te maken. Dit gedicht is voor al de mensen, alleen of niet, die zich ervoor willen openstellen om rondom zich wat sensualiteit te vinden; in een boek, in een film, in de flonkering van het kaarslicht, in een glaasje wijn, in het schaduwspel op de muren, in foto’s, in herinneringen, in een gedicht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s