Collage-poëzie

Een creatieve geest verveelt zich nooit. Vandaag op het programma: appelstrudels bakken en collage-poëzie. Ik zou u graag in dat plezier laten delen, maar helaas, tante Corona is al met de beste brokken weg. Verbeeldt u maar gewoon de geur van appels met kaneel en een ouderwets kopje koffie van verse bonen. Ge riekt het al, ik voel het…

Wat de collage-poëzie betreft: het is een interessante oefening die begint bij de aanschaf van een drietal kranten. Van de Jommekeskrant tot ’t Pallieterke: alles is mogelijk. Hoe breder u kiest, des te interessanter het wordt. Buitenlandse dagbladen zijn toegestaan, maar opgelet: in Rusland gebruiken ze nog giftige inkt. Voor Kerk en Leven geldt hetzelfde.

Ga eventueel met bril en loep aan de slag. Overschouw nu minutieus iedere letter, van kop tot colofon, en noteer de woorden of zinnen die u interessant vindt. Schrijf ze in willekeurige volgorde neer. Puzzelen is voor later. Knippen en plakken mag, maar dat is een gedoe. Met een pen komt u al ver. Voor alle duidelijkheid: valsspelen is verboden. U moet zich houden aan wat u ziet. Geen paniek, het is niet moeilijk. U zal merken dat uw associatief vermogen meteen wordt aangesproken. Zo leiden “Vrouw vindt frikandel” en “Wie emancipeert de penis” in een mum van tijd tot een bijzonder boeiende stanze… De krant lezen was nooit zo spannend.

Ps: Was op tijd en stond uw handen. De Russen zijn nooit veraf…

Pss: ’t Pallieterke “Streekkrant voor mensen met een goed hart en een slecht karakter”. Ziet ge? Dat op zich is toch al een strofe waard?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s