Groupon

Negen jaar samen met mijn lief. Het is soms vreemd om te bedenken dat ik nog altijd niet zo oud ben als híj was toen we een relatie begonnen. Nu, ondanks het leeftijdsverschil zien we er bij benadering even oud uit. Iemand zei me eens dat mensen er goed blijven uitzien als ze tenminste maar goed slapen. Wel, een aantal jaar geleden kocht mijn weerga, op een avond na een lange boemeltocht, een kingsize bed en vier hoofdkussens (hij had toen misschien nog wilde plannen?!) in traagschuim. Het woord zegt het zelf; een soort mousse waar je in wegzinkt als in een grote, dikke boezem. Niet dat ik ooit al in een boezem ben weggezonken, maar zo stel ik het me althans voor. Feit is echter dat hij daar goed in slaapt en ik niet. Hij slaapt als een prins op rozen, en ik als de prinses op de erwt. Met andere woorden: mijn lief is mij dus in leeftijd aan het inhalen omwille van dat ellendige bed. Het was een groepsaankoop via Groupon, het systeem van de hoge getallen. Als er bijvoorbeeld duizend mensen dat bed kopen, reduceert men de prijs met 70%. Onlangs ging ik nog eens op die website kijken want we hebben dringend een nieuwe stofzuiger nodig. Die hadden ze. En dat bed natuurlijk ook nog. Maar vooral de schoonheidsproducten en de wellness-arrangementen stonden in de aanbieding: allerlei behandelingen, antirimpelserum, nachtcrèmes, antivermoeidheidsmaskers en pommades verrijkt met zowat alle vitamines van het alfabet. Dat hebben die daar goed bekeken, denk ik dan, want die rommel kunnen ze nu natuurlijk verpatsen aan al die oververmoeide wederhelften die zich destijds hebben laten overhalen om zo’n traagschuim-bed in huis te halen. Noem mij paranoïde maar ik zie toch een verband…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s