Dardennen

Liefste weergoden

Wij hebben maar twintig (kostbare) vakantiedagen op een jaar. Bovendien moeten wij onszelf uitpersen als twee citroenen om eens een weekje op reis te kunnen. Omdat vliegvakanties dit jaar iets te hoog gegrepen waren, zijn het dan maar d’ Ardennen geworden. In tegenstelling tot échte arme luizen, hadden wij nog de chance in een mooi hotel te kunnen verblijven. Een charmehotel, uitkijkend over de Semois, om lekker veel te kunnen kajakken, te wandelen, te zwemmen en te genieten van het zomerzonnetje op de groene oevers van de rivier.

Bedankt om uitgerekend déze week jullie ouwe wijven en pijpestelen op Bouillon te richten, jullie hemelwater in bakken over de Gaume te storten en het te laten onweren en waaien alsof de Apocalyps nabij was. Kajakken konden we deze week dus eigenlijk overal, niet alleen op de Semois! De wandeltochten door de modder en het slijk hebben ons ook enorm deugd gedaan. Die koude windvlagen bezorgden ons dat héérlijke herfstgevoel waar we al heel de zomer op zaten te wachten. Onze koffers hadden we zelfs gewoon in de auto kunnen laten staan. Hopelijk zijn die teenslippers, badkostuums en strooien hoedjes volgend jaar ook nog in de mode….

Dan maar een herberg binnen gevlucht die aan het kritische oog van Tripadvisor moet zijn ontsnapt. Auberge d’Alsace: een bistro uit de jaren 70 waar twee bejaarde Hollanders en een paardekop op hun ‘entrecôté’ met jagersaus zaten te wachten. Wij gingen steevast voor de ‘plat du jour’: everzwijnenstoofpot, weliswaar van het jaar daarvoor maar dat deerde niet. Het haardvuur knapperde en men serveerde er nagenoeg alle Trappisten die er op de markt te krijgen zijn. De regen was een excuus om ze allemaal uit te proberen. De rest van de week hebben we onze roes uitgeslapen in ons viersterrig charmehotel, onder een warm donsdeken van De Witte Litaer. Van luxe gesproken…

Dus, lieve weergoden, het is eenvoudig: ofwel bellen jullie mijn bazen om te vragen of ze me beter willen betalen zodat ik ook eens naar de zon kan, óf jullie draaien de hemelsluizen de eerste week van augustus gewoon even TOE.

Met dank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s