High school sweethurts

0879270c4f97194bdb529db0e3fe54cf

Aan alle koppels die elkaar reeds kennen van op de middelbare school, veel te jong getrouwd zijn en een baby hebben gemaakt om de reeds gemaakte scherven en brokken te lijmen: ik benijd jullie!

Laatst zag ik op facebook foto’s verschijnen van jullie nieuwbouwproject in Denderwindeke en de hond die jullie alvast in huis namen zodat er eens iets anders blaft dan één van jullie twee. Las ik daar ook niet iets over interessante verzekeringen en een billijke polis? En jullie doen al aan pensioensparen sinds de tienerjaren?! Wat een nastrevenswaardige vooruitziendheid!

Ik benijd het feit dat jullie geen geld hoeven uit te geven aan wereldreizen, daguitstappen, etentjes met vrienden, rockfestivals en roadtrips met de motor, niet langer cocktails hoeven te slurpen in een nieuwe bar en niet hoeven te azen op een heet nachtje kamastura in een hotel in Parijs (petit déjeuner royal inclusief). Neen, jullie nemen tenminste genoegen met een snelle hap cornflakes en datzelfde bedstandje van op jullie eerste matras. Voor jullie hoeft het niet ingewikkeld te zijn, dat kost allemaal tijd en er moet tenslotte nog worden gewerkt om die lening te kunnen bolwerken.

Ik benijd dat jullie de oppervlakkigheid van mooie kleding en imponerende opsmuk van zich hebben kunnen afwerpen omdat jullie de naakte, ongecensureerde waarheid over elkaar toch al kennen. Jullie zijn “van ’t straat” en Birckenstocks zijn nu eenmaal zoveel praktischer dan stiletto’s of lederen mocassins…

Jullie hebben nooit ‘gefladderd’ en zullen daarom nooit hoeven terug te blikken op zotte avontuurtjes en genante one night stands, zullen nooit jullie exen hoeven te googelen uit nijpende nieuwsgierigheid, hooguit de toekomstige scheve schaatsen die zullen gereden worden. Jullie zullen zich nooit moeten afvragen hoe het is om de eigen boontjes te doppen. Jullie relatie is tenslotte al bijna even oud als julliezelf. Wat zou er nu in hemelsnaam kunnen misgaan?

Ik benijd het feit dat jullie zich niet langer laten verstikken door elkaar met pathetische liefdesgebaren. Gelukkig maar, dat er niks nieuws meer wordt verteld aan de keukentafel en er niet meer wordt gerollebold in de zetel: nu hebben jullie tenminste tijd om rustig een kruiswoordraadsel te maken of de wetgeving inzake echtscheiding door te nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s