Koken Eten

Ik heb mij onder een mannelijk pseudoniem (en volgens het taalgebruik van de gemiddelde Belgische boerenknol) ingeschreven voor Komen Eten:

t_bek mutsHallo! Ik ben een jonge hobbykok met veel amfebities op gastrologisch vlak. Het klaarmaken van ridiculaire hoogstandjes voor vrienden is dan ook echt mijn ding. Het koken werd er bij ons thuis met de paplepel ingeslagen. Ik zou me daarom kandidaat willen stellen om mee te doen aan Koken Eten. Ook op persoonlijk vlak zou dit een enorme uitdaging voor me betekenen aangezien ik te kampen heb met het asperge-syndroom en hevige aanvallen van HTND. Maar mijn zuiderse look en Italiaanse charmes maken van mij een ware chicken dale! Van mijn neuroses zal op het scherm niks te merken zijn! Ik wil mijn gasten bij het binnenkomen graag verwelkomen met een glaasje Veuve clitot, opgefluisterd door een marsepino kers. Als voorgerecht had ik gedacht aan een vlinderdun gesneden gazpacho op een groen bedje van ricola en kruiden. Het hoofdgerecht zal iedereen doen tandwateren: gehaktballetjes op provinciale wijze met geroosterde pompons neufs en appelcomplot. Voor zij die het gegeven paard dan toch in de bek willen zeiken, is er het vegetanistisch alternatief: een vispannetje op basis van kalfsgebraad. Ik ben er zeker van dat het iedereen goed zal smaken. Zoniet, heb ik nog chicken Mcfishsticks in de diepvriezer zitten om me uit de noot te helpen…Maar laten we niet meteen uitgaan van een worst-kaas scenario. Mijn dessert wordt ongetwijfeld een hoogfluiter! Een chocolademaillot met sinaasappelgeste, een verloren wentelteefje en een expresso. Om punten te scoren op sfeer en gezelligheid zou ik samen met m ’n gasten de meringue of bolognaise willen dansen op slagermuziek. Vermits we in het thema blijven, kan dit niet mislukken! Ik voel het: I’ll be the champignon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s