Ziek

vlcsnap-2012-04-26-18h17m09s80

Kuchen, hoesten, proesten en pruttelen, borrelen, niezen, snotteren en snuiten! Het Brussels Filharmonic Orchestra is er niks tegen! U produceert zowat iedere onomatopee die men in de dikke Van Dale kan vinden om U te vertellen dat U griep hebt. Een zwetende thermometer bevestigt dat vermoeden. U voelt zich als een uitgewrongen schotelvod omdat de wc-pot vandaag meer heeft gegeten dan Uzelf…Saliethee, warme baden ‘ne grog’ en grootmoe ’s slaappillen mochten niet baten.

U wil wegkruipen in een donker hol, om er nooit meer uit te komen. Snurken als een beer in de winterslaap. U hebt citroenen, papieren neusdoeken met eucalyptusessence en keelpastilles gehamsterd om toe te komen voor een heel jaar. U zuipt vlierbessensiroop, al was het bionade, heeft een flanellen berenpyjama aangetrokken en de warmste, met schapenvel (en nog vijf andere beesten) gevoerde sloefen om de voeten gebonden. U heeft een wollen ‘sarze’ uit de kast getrokken en daaronder een nest gemaakt van warmwaterkruiken, kersenpitkussentjes en een gevaarlijk warm elektrisch deken. Een cocon die u enkel delen wil met een teerbeminde teddybeer waarvan ogen en ledematen reeds ontbreken.

U kreunt, U mekkert en U jammert. Kon Uw moeder nog maar eens een verhaaltje voorlezen, een wiegeliedje zingen of een verfrissend waslapje op dat voorhoofd leggen waar ondertussen een spiegelei op kan gebakken worden. Kwam vader Uw borstkas nog maar eens insmeren met Vicks of uw voeten “mummificeren”. Kwam bobonne nog maar eens naar boven met een tas warme melk (met vel) en een wolkje zoete honing. Of den bompa met ‘nen dreupel’ en een spel kaarten. Ze lijken opgelost in de tijd, zoals de bruistablet in het glas op uw nachtkastje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s