Solden

solden

Beste klant,

Zoals U weet zijn de solden begonnen, een periode waarin het verkooppersoneel zichzelf ervan moet weerhouden wanhoopsdaden te plegen in de stock. Om dat te voorkomen wens ik een aantal richtlijnen mee te geven die U met aandacht placht te lezen vooraleer U zichzelf weer als een wild, ongemanierd zwijn op de winkels stort.

Ten eerste zou ik willen vragen om niét voor openingstijd aan de voordeur te staan trekken noch met het personeel mee binnen te sluipen. De werkdag loopt van 10h tot 18h30. Gun hen tenminste de tijd de obligatoire sloten koffie en Monster-drink tot zich te nemen teneinde die acht uur in het helse rattennest te overleven.

Eens binnengekomen is het de bedoeling dat U van de origamisch geplooide stapels kledij het bovenste stuk neemt en niet het onderste. We spelen hier geen Onderuit (van MB). Daaronder vallen ook het verbod op ‘pootje-lap’ en het knevelen van andere klanten die toevallig hetzelfde kledingstuk willen kopen. Zo niet kunt U dat shopping budget beter besteden aan een cursus agressietherapie. Ik volg dat ook. Sindsdien kan ik de neiging om U door de vleesmolen te willen draaien nagenoeg volledig onderdrukken. Tenzij U weer eens met alcoholstift de prijzen probeert aan te passen, kledij wegmoffelt of ze met opzet beschadigt om meer korting te verkrijgen natuurlijk…

Voorkruipen, schelden of drummen wordt ook niet getolereerd. Wij begrijpen dat niemand zich graag in de moshpit waagt maar met Uw bloot gat staan draaien in het midden van de winkel is geen alternatief. Iedereen wacht zijn beurt af. Het is tevens verboden molshopen en vogelnesten van kleren te maken in de pashokjes noch er ‘cadeautjes’ in achter te laten zoals alarmen van gestolen goederen, vuile neusdoeken, zweetkousen met gaten, maandverbanden of Uw versleten onderbroek (ja, die hebben we écht al eens gevonden). Geld mag wel.

Raap alstublieft de kleren die U gepast hebt op en hang deze netjes terug op de kapstok. De KAP-STOK: dat houten haak-ding, remember? En het liefst niet achterstevoren, binnenstebuiten en ondersteboven. En nee, één minuut voor sluitingstijd mag U niet nog “even snel een kijkje nemen” om ons vervolgens nog tot acht uur bezig te houden en dan te beslissen om te wachten tot er 70% af gaat in plaats van 60. Wij slapen hier niet.

En neen, we doen er niets extra af “omdat U het bent.” U bent een zwijn gelijk elk ander.

Wij danken U

3 gedachten over “Solden”

  1. Ik begrijp de mensen niet die zich op de koopjes storten vanaf de eerste dag. Nooit gesnapt trouwens. Bij de meeste van ons hangen de kleerkasten vol. Ik zal mij, als ik zin heb, op het einde van de maand januari wel eens naar een winkel begeven, om dan rustig met een ‘must have’ aan 70 % naar buiten te stappen.
    Ben jij een winkeldame? Dan wens ik je inderdaad veel succes toe de komende periode. Ik erger mij als klant al aan onbeleefde brutale jongedames die gans de winkel passen en op hopen laten liggen om uiteindelijk niets te kopen. Zo stond ik ooit in dezelfde winkel als Axelle Red en haar Parijse vriendinnen. Nog nooit zo iets degoutant meegemaakt. 2 paskamers volledig ingepalmd met stapels dure kledij op grote hopen. Een pak rammel was op zijn plaats geweest. Sindsdien luister ik met gemengde gevoelens naar haar muziek.

    Like

    1. IK ben inderdaad een verkoopster. Al zes jaar…Daarvoor werkte ik als maatschappelijk werkster. Maar geloof me, ik heb mijn people-skills al veel meer kunnen gebruiken in de winkel dan dat ik dat ooit heb hoeven te doen in de sociale sector! Je ziet alle soorten mensen passeren en moet als het ware een kameleon zijn die zich kan aanpassen aan elk karakter. Maar soms gaat het er echt over! En dan springen de plons he :p

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s