Holy hobby!

Holy hobby!

Ons hele huis is in feite een beetje ‘zolder’: in alle hoeken en gaten liggen namelijk de mistroostige restanten van gefaalde hobby’s en de gebroken scherven van verloren gegane passies. Zoals bij velen zijn die ontsproten in de kindertijd toen de ouders nog ieder zelfgemaakt kunstwerkje mooi en uniek vonden. Dat misplaatste gevoel van artistiek talent resulteerde in mijn geval dan later in een reeks buitenproportionele portretten en vergezochte ‘abstracties’ die ik bij gebrek aan beter dan maar onder de noemer ‘hedendaagse kunst’ heb geklasseerd.

Na deze korte carrière als kladschilder volgde een lessenreeks boetseren, met een nieuwe serie misbaksels tot gevolg. Het jaar daarop werd die collectie ondingen verder uitgebreid met gecrocheerde bloempothouders, onderleggers en uiltjes in macramé die voortvloeiden uit de cursus ‘hip handwerk’. Nogmaals sorry aan alle vrienden die deze een jaar lang cadeau hebben gekregen.

Een initiatieles volksdansen heeft op ook nog op de agenda gestaan! Spannender dan het klinkt, hoor. Ware het niet dat we ons iedere keer in zo’n zweterige boerenkiel en klompen moesten hijsen, had ik het misschien nog iets langer volgehouden. Mezelf dan maar wijsgemaakt dat in acteren de ware hartstocht schuilde. Tot op het moment dat ik erachter kwam dat je daarvoor goed tekst moet kunnen onthouden. Jammer …

Nadat ik er met andere woorden een creatief ratjetoe van had gemaakt, besloot ik me op een spectrum sportieve bezigheden te storten waardoor ik tegenwoordig vlot kan concurreren met de betere sportwinkel: rolschaatsen, kendo stokken, badmintonraketten en een judo pak, ik heb het ondertussen allemaal in de aanbieding (op Kapaza)!

Naast de ellenlange rijen classeurs met o.a. de cursus ‘hoeden maken’, ‘creatief met kurk’ en ‘Japans is geen Chinees’ vond ik overigens nog een onbevlekte koksvest, een nog ingepakte massagetafel, een gitaar en een naaimachine die van mij een succesvolle modeontwerpster moest maken…Zucht!

Neen, wie zijn tanden niet diep genoeg in de koek zet, zal er nooit wérkelijk de smaak van te pakken krijgen. Het enige wat ik uit al die lessen geleerd heb, is dat een breed interesseveld eigenlijk nergens goed voor is. Al die verwoede pogingen om boven de grijze massa uit te stijgen hebben me alleen maar handenvol geld en energie gekost. En dan te bedenken dat hetgeen ik eigenlijk altijd het beste heb gekund, ik gewoon gratis en voor niets kan doen: schrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s