O1/09

Aan alle minderjarige sukkelaars die vandaag de roestige lokroep van de wekker moesten trotseren: mijn innige deelneming. Ik hoop dat jullie zich (na een deugddoende vakantie vol rotbaantjes en tonnen regen) met hernieuwde energie op het nieuwe schooljaar hebben gestort.

Met een beetje geluk hebben meester Plaagjegraag en juffrouw Jammerplank respectievelijk ontslag genomen en de burn-out met nog een jaartje verlengd. Hopelijk krijgen jullie vanaf nu enkel nog jonge, toffe leerkrachten die dezelfde hippe sneakers en sweaters dragen als jullie. Dan wordt de introductieles op integraalrekening ongetwijfeld vervangen door een serie YouTube-filmpjes waarbij jullie de staartdeling van Rihanna met die van Nicki Minaj mogen vergelijken. Lang leve de nieuwe werkvormen! 

Hoe je het ook draait of keert, de eerste schooldag is toch altijd een beetje blind-daten; zullen je goede vrienden nog wel bij jou zitten? Welke draak wordt nu weer je klasverantwoordelijke? En in welk muf lokaal zal je dit jaar weer zitten stinken?

Deze middag zullen jullie het allemaal te weten komen! Gelukkig beperkt de eerste schooldag zich doorgaans tot een halve dag. Dus jullie hebben nog de hele namiddag om jullie gal uit te spuwen tegen dat stel nieuwsgierige ouders en de vakantie met nog enkele uren van vrijheid en blijheid te verlengen! Enjoy!

Ps: ga niet te vroeg terug naar huis want je ouders zijn ongetwijfeld aan het ‘vieren’ dat ze van je af zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s