De fiere pauw…

5749

Lieve lezertjes,

Ik moet jullie spijtig genoeg meedelen dat ik gisteren, op de blogawards, niks heb gewonnen. Geen award dus, geen rozen, geen ‘speekmedallen’ en geen column in Knack. Een van de sponsors was Lidl, die trouwens ook een award uitreikte. De winnaar mocht een heel jaar de folder opleuken met ‘imagoverhogende’ tekstjes over frikandellen voor fijnproevers, de dagverse diepvriesvis en de koppijnwijn van de week… Zélfs dat heb ik niet gewonnen…Yes, I feel Lidl!

Een teleurstelling zou ik het niet meteen noemen, er heerste hoogstens een lichte verbazing over al dat manillen met doorgestoken kaarten. Gelukkig waren er cocktails voorzien om het fiasco door te spoelen. Met de borrelhapjes (ook Lidl) hadden ze helaas de bal(letjes) misgelagen. Vooral die slappe kaasballetjes met synthetische truffelschilfers en de coquilles saint caouchoucs zijn me bijgebleven…

Afgezien van de nederlaag heb ik me die avond wel vermaakt. Geëntoureerd te zijn door de beaumonde van het sociale medialandschap en te kunnen networken met hippe facebookfairies, youtubejuppies en pronte pinterestprinsessen gaf me even het gevoel iets bereikt te hebben in het leven…Een onbeschrijflijk gevoel! Beetje zoals constipatie.

Maar hoe je het ook draait of keert: een pauw zonder staart is niet veel beter is dan een gepluimd kieken. Gelukkig kan ik mijn verlies heel gemakkelijk plaatsen. Ik koester totaal geen rancune jegens de jury of het tijdschrift noch nijd en jaloezie tegenover mijn (ongetwijfeld minder interessante) medekandidaten. Dergelijke emotionele escapades kan ik tegenwoordig goed onder controle houden middels een aangepaste therapie, gebaseerd op de principes van Gilles de la Tourette en de juiste dosis medicatie.

Ik wil bij deze wel nog eventjes meegeven dat ik mijn Knack-abonnement daarnet heb stopgezet. Ik wens namelijk niet langer reclamedrukwerk van gerecycleerd papier in mijn bus te ontvangen.
En ja, die verdomde pillen zijn op!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s