Pasfoto

Beste fotograaf

Pasfoto’s laten maken bezorgt mij altijd hetzelfde gevoel als de verkeerde kassa in de supermarkt kiezen, van alle openbare toiletten dat ene binnen binnen stappen waarvan de pot is vol gescheten, ‘ja’ zeggen als de kapper vraagt of hij zijn goesting mag doen of in een wegrestaurant ‘de suggestie’ bestellen: de uitkomst is al-tijd negatief. Ik had moeten weten dat sommige dingen echt nóóit veranderen.

En als ik u vraag of ik écht zo’n dik blaashoofd heb als op die foto, zegt u dan alstublieft niet doodleuk ‘ja, madame’. Hebt u er enig idee van welke consequenties dat heeft? Het ondermijnt niet alleen mijn zelfbeeld maar brengt me ook nog eens lelijk in nesten. Want u mag er zeker van zijn dat ik in de toekomst wél een boete zal krijgen, als ik zat en zonder licht naar huis fiets. Die foto is het bewijs dat ik er niet ‘gewoon per toeval’ zo gesneukeld uitzie. En wat moet mijn lief nu in zijn portefeuille steken? Of aan zijn vrienden laten zien wanneer hij beweert “een snel poepken” aan de haak te hebben geslagen? Men zal zich zeker afvragen of dat de voor- of de achterkant van dat poepken is. 

Van pure miserie ben ik nog een extra serietje gaan maken in zo’n lamentabele pasfoto-automaat. Toegegeven, dat ding liegt niet. Ik ben inderdaad misschien wel wat verouderd ten opzichte van de vorige pasfoto, vijf jaar geleden, maar daarin heb je tenminste drie slaagkansen, én spaar je op de koop toe vijf euro uit (die zeer nuttig kan worden besteed aan een potje dagcrème…)

ps: Wie écht op zijn pasfoto begint te lijken, moet naar de dokter!

Een gedachte over “Pasfoto”

  1. Mijn laatste pasfoto heeft echt iets heeft van groezelige onderbelichte mugshot, alsof ik de foto die ze nemen bij je arrestatie bijgeknipt heb waardoor door het plakkaat met je naam ed. er af is…het zo erg dat ik hem nauwelijks durf uit te halen bij de apotheek…op naar de dokter dus…mijn inziens zal een plastisch chirurg geen soelaas kunnen brengen…😉😊😂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s