Post-congédepressie

Aan de tien facebookvrienden die mij gedumpt hebben na het plaatsen van mijn zonovergoten vakantiefoto’s: troost jullie, het gras is soms, maar zeker niet altijd groener aan de overkant. Op reis gaan is leuk, ja, zeker als je weet dat de tenen van de miserabele achterblijvers eraf vriezen terwijl jij een apertitivo-met-parasolletje slurpt onder een grote palmboom in de zon. Maar dat de kilo’s op de weegschaal ondertussen exponentieel stegen en de bankrekening exponentieel zakte, leg ik liever niét vast op foto. Geen enkel kleurenfiltertje kan dat rechttrekken, geloof me. Rolletjes zijn rolletjes en rood is rood. En dat de mannen geen Adonissen waren en de vrouwen geen Claudia Cardinales, de zogeheten luxehotels begraven zaten onder de graffiti, dat we – in tegenstelling tot wat mijn schitterend gefotoshopte kiekjes doen geloven- slechts drie dagen zon hadden, er in Italië ook hondenpoep op de stoep ligt en de pasta vaak te gezouten was, zijn evenzeer feiten die jullie in rekenschap mogen nemen. Ondertussen zijn mijn tenen er ook afgevroren, is mijn goed humeur eveneens terug onder het vriespunt gedaald en ben ik net zoals jullie terug aan het werk. Zes vakantiedagen minder op de dierbare teller. Dagen die jullie misschien wél nog tegoed hebben? De bacchanten en liefdesgodjes, die enkele dagen geleden nog wellustig in en rond mijn hoofd fladderden, zijn al lang terug naar het zuiden gevlogen. Toch maar koud, zo in ons bloot gat, dachten ze. En zo worden de dromen van gisteren, de herinneringen van morgen, keurig vastgelegd in een goedkoop Kruidvat-fotoalbum dat ieder moment in de bus kan worden gedeponeerd. Toch nog iets om naar uit te kijken. Ik neem alvast nog een Limoncello… of vijf… En een flesje Nero d’Avola om die eeuwige post-congédepressie te verdrinken… Salute!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s