Antiek toerisme

Zweven over zachte blauwen: van zilverazuur tot diep opaal; de zon, als verdropen goud versmeltende in de troebelrode einder. En dan, als een maquette van zand en klei, rijst Comiso uit de Siciliaanse aarde.
Het hotel in het nabijgelegen Ragusa is klein maar charmant, net zoals de uitbater. In een van de osteria’s doen wij ons tegoed aan ‘sepia op drie wijzen’ en een al even bekoorlijk drieluik van lokale wijntjes. Poëzie in kristal. Een nocturne maar vooral digestieve wandeling leidt ons door de wirwar van smalle straten. De friswitte was wapperend boven onze hoofden, nog dronken van dagdromen en indrukken.
’s Morgens luidt San Giorgio het ochtendgloren. De amandelthee en ricotta staan klaar. Tussen laurier- en citroenbomen genieten we een uitzicht over het barokke Ibla. Het ontbijt smaakt zoet, alsook ons gemoed…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s