Post-order

De tijd van de geschreven brieven is voorbij en voor ansichtkaartjes is het nog iets te vroeg op het jaar. Neen, er zit op dit moment alleen maar ondeugd in de brievenbus: rekeningen en verkiezingspropaganda. Ik weet niet wat ik erger vind. Mijn ‘geen reclamedrukwerk’-sticker heeft de stortvloed aan politieke nonsens helaas niet kunnen tegenhouden. Men beschouwt die pamfletten waarschijnlijk niet als reclame maar als een middel om de burgerzin aan te wakkeren. Bij mij heeft het alvast gewerkt: ik had wel zin in een burger en heb de sympathieke kop van Veli Yüksel gebruikt om de bijbehorende aardappelen op te schillen. Toegegeven, die glimlach werkt aanstekelijk; het kan aan mij liggen maar ik hoorde die man gedurig ‘smakelijk eten’ zeggen. Het zou me dus niet verbazen dat er effectief een verband bestaat tussen mensen die graag boerenkost eten en de verkiezingsuitslag van de CD&V. Dat hebben ze goed gedaan. Want er zijn er ook andere, die met hun arrogante kop meteen de eetlust bederven en waar ik dus nooit mijn aardappelen zou op schillen… Ik noem geen namen, u mag zelf aanvullen.
Ik hou in het algemeen niet van post, zeker niet wanneer de postbode aanbelt. Dat betekent een aangetekende brief, en dat betekent dan weer betalen, zo mogelijk nog méér dan anders, met een Belgische hoogdringendheid die je het dubbele aan administratiekosten oplevert als je niet op tijd afdokt. En heel soms belt hij aan om een pakje af te leveren dat mijn vriend online heeft besteld, maar ook dat voorspelt meestal niet veel goeds. Onlangs heeft manlief een paar laarzen in paardenvel gekocht. Niks mis mee, hoor ik u denken, ware het niet dat ze in China van dat paard een luipaard hadden gemaakt. En ze klikklakken, die schoenen. Hij trekt er op straat alle aandacht mee. Laatst zaten we op café een biertje te drinken en had hij die ondingen ook weer om. Ik weet niet of het nog ‘kattentijd’ is maar Loco, de cafékater, zag die lekkere beestjes onder het terrastafeltje wel zitten. Omdat de dames niet bijzonder gewillig waren, heeft Loco van verontwaardiging in mijn vriend zijn tenen gebeten. Gelukkig kunnen post-order problemen gemeld worden bij de klantendienst van b-post. Die mensen kunnen er vast boeken over schijven… maar dat kunnen de klanten ook en in dit geval is the pleasure all mine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s